Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Jun 27, 2023

Alla vill göra mer i bänkpress, men alla har för bråttom fram. Precis som allt annat måste man lära sig de simpla grunderna först. Man kan säga att teknik är ett samlingsord för mekaniskt utförande. Hur vi bedriver vårt bänkpressande, hur rörelsen går till. Det är numero uno.

Därefter kan vi titta på den faktiska bänkpressträningen. Då inte vad den kan vara, utan vad det räcker att den är. Alla kan i början öka av vad som helst. De flesta har kört en 5x5-variant i sitt liv någon gång, varför? För det fungerar, alla fall till en början. Så varför inte då nyttja det.

Även om det här avsnittet är väldigt "basic" och för många kan kännas "för enkelt", lyssna. Många trots nivå kan få ut delar. Plocka den lågt hängande frukten först.

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.