Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Feb 21, 2023

Bänkpress kommer i flera former och den dominanta formen i nästan 20 år var den utrustade bänkpressen. Bänkpress supportad av en tröja som kommer assistera dig att lyfta mera vikt än du gör klarar. Den här utvecklingen sattes igång och smög sig in i sporten 1984 och blev godkänd i IPF/SSF 1993.

Fram till att klassisk lyftning blev ett alternativ så tävlade alla som tävlade i bänkpress i bänkpress-tröja. Från 1984 till idag har tröjan utvecklats i flera omgångar. Inom IPF/SSF sattes upp begränsningar för utvecklingen av tröjan. Utanför IPF/SSF fortsatte dock utvecklingen.

Det här avsnittet handlar om tröjans utveckling, hur mycket man kan få ut och vem som kan få ut vad. Samt vill man tävla i utrustad bänkpress i den begränsade form det är idag eller vill man helst få tävla obegränsat?

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.