Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Oct 31, 2023

Emil Lundgren är en av världens bästa bänkpressare som nu är i slutskedet av årets satsning mot Järnvägspressen. Den 18 november i Hallsberg är det dags att ännu en gång trycka till och förbi 200 kg i bänkpress. Hör om hur han lägger upp träningen nu med bara 2,5 veckor kvar!

Tyngre Bänkpress är en...


Oct 24, 2023

Det är höst och många är sjuka. Bänkpress är en övning som är i relation till böj och mark är lite mindre ansträngande. Kan man då träna det om man är lite sjuk? Även om man då kan det, bör man det? Detta är Josefs tankar på området!

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt...


Oct 17, 2023

I bänkpress kan vi hålla olika greppbredder. Allt från väldigt smalt till väldigt brett. Vad har de olika greppbredderna för syfte och skillnad? Vilka metoder finns för att avgöra hur brett du ska hålla? Vad avgör om ett grepp är smalt?

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det....


Oct 10, 2023

Det finns övningar som ofta förekommer runt bänkpress. En av dessa är hantelpressen. Samma sak som bänkpress, men med hantlar istället för skivstång. 

Är det något vi som bänkpressare ska syssla med? Varför i så fall? Är det inte bara bättre att bänka? Om jag ska köra det, när? Det har avsnittet ger...


Oct 3, 2023

Då sitter Josef och hans granne Robert Walter ner och diskuterar alla heta ämnen just nu i bänkpress. Vad vet vi om Järnvägspressen? Vilket träningsprogram är det bästa? Vad är lösningen på en för hög brygga? Dessa frågor och inga fler behandlas, men svaras inte på i dagens avsnitt.

Tyngre Bänkpress är...