Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

May 30, 2023

Bänkpress-VM i Sydafrika fortsatte för många lyftare som en otrevlig upplevelse. Inte bara orättvisa bedömningar utan även felaktiga bedömningar var ett genomgående tema. Lyft som underkändes på minsta möjliga marginaler och världsrekord i överklaganden till juryn. Ofta har man sagt att "det räcker med...


May 23, 2023

Direkt från Bänkpress-VM i Sydafrika är det sista dagen för den klassiska bänkpressen. Veteranerna är färdigtävlade så väl som juniorerna, och ett par seniorer från svenska truppen. Totalt åtta världsmästare varav en senior är vårt svenska facit än så länge! 

Tyvärr har bedömningen från tävlingen...


May 16, 2023

En av denna gången inte så många veteraner som ska vara med på Bänkpress-VM är Tomas Ring. Tomas är inte bara en veteran i passet, det vill säga att han råkar vara född 1983 eller senare. Tomas är veteran i den bemärkelsen att han har åldern och tiden i sporten. Det finns till och med veteraner som inte...


May 9, 2023

Julia Starck tävlar den 23 maj klockan 15.00 svensk tid på Bänkpress-VM i Sydafrika. Julias uppladdning ser dock lite annorlunda ut till skillnad mot de övrigas. Medan de andra är hemma i Sverige på välutrustade gym med rinnande vatten och sin vardag är Julia i Afrika.

Julia pluggar till läkare och är nu i...


May 2, 2023

Tommy Påhls, tanken från Borlänge, fyller på med krut i kanonerna inför stundande Bänkpress-VM i Sydafrika. Den 24 maj klockan 16.00 går han upp mot världseliten och ligger nu i hårdaste tänkbara träningen inför detta.

Hör Josef och Tommy prata om passet de körde tillsammans som innehåll 15 set exklusiva...