Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Apr 25, 2023

Rasmus Mirblom är nu i slutfasen av träningen mot VM i Sydafrika. Rasmus är just nu den bästa supertungviktsbänkaren vi har i Sverige och han spänner bågen hårt.

Sverige har under 2000-talet haft många framgångsrika utrustade bänkpressare. Med detta ha en viss kultur och ett visst träning stänk funnits....


Apr 18, 2023

Den 15 april samlades stora delar av landslaget som ska tävla på Bänkpress-VM vid ett läger i Hallsberg. Med cirka 5,5 veckor kvar till VM var det hårdkörning för samtliga.

Josef berättar här om några av de många prestationerna under helgen och upplyser lite om vilka som nu står aktuella för starten den 20...


Apr 11, 2023

Matilda Hjälle kom in i styrkelyft och bänkpress för mindre än två år sen och gör redan rekordvikter. Vid SM i år satte hon nytt svenskt rekord i bänkpress i supertungvikten med 145,5 kg. Hon är nu uttagen och tränar för full maskin mot VM i bänkpress och styrkelyft.

  • 00:02:01 – Matilda in
  • 00:45:31 –...


Apr 4, 2023

Den 1 april 2013 var första gången Josef Eriksson bänkpressade 200 kg. Det har nu gått 10 år sedan dess och mycket och lite har hänt. Tanken på att bänkpressa 200 kg är inte jättevanlig. Att göra det men att sedan klara det är ännu ovanligare.

I det här avsnittet pratar Josef om när han först fick idén...