Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Mar 28, 2023

Bänkpress-VM i klassisk och utrustad bänkpress går i år i Sydafrika. Tävlingen börjar den 20 och avslutas den 27 maj. Det är flera svenskar som är med och tävlar vilka man kan följa när det drar ihop sig på livestreamen via goodlift.info.

Idag ska Josef Eriksson tillsammans med klubbkompisen och...


Mar 21, 2023

En långsam och trög Josef försöker ramla sig igenom en summering av Bänkpress-SM som i helgen ägde rum i Hallsberg. Han själv stod som arrangör och har jobbat fullt med det inför, under och efter.

Tävlingarna finns att se på Staylive. Resultaten finns hos Styrkelyftförbundet under Aktuella SM och i deras...


Mar 14, 2023

Hur ska du tänka kring ditt viktval vid tävling och framförallt mästerskap? När man tävlar har man ofta en uppfattning om vad man vill lyfta, men det är inte alltid rätt väg att gå.

Beroende på vilken kapacitet du faktisk har för dagen och vad motståndarna klarar är vad som ska avgöra dina viktval. Ibland...


Mar 7, 2023

Den 18–19 mars är det Bänkpress-SM i Hallsberg. Kategorierna som tävlar är ungdomar, juniorer och veteraner i klassisk bänk och utrustat alla ålderskategorier.

Totalt är det över 280 anmälda vilket är fler än någonsin till något bänk-SM. Tävlingen är över två långa dagar i Sydnärkehallens bollhall....