Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Jan 31, 2023

Tommy Påhls drog biceps i mitten av september men har sedan dess tagit sig tillbaka och tävlar. Nu går han inte med fullt krut i kanonerna mot SM i bänkpress & styrkelyft. Först ut är då bänken och där är han mer eller mindre ohotad. En sämre singel och det är home run.

I styrkelyftet däremot krävs allt!...


Jan 24, 2023

Styrketräning kan komma i flera olika former. När man tränar för att bli starkare betyder nästan indirekt styrketräning tung styrketräning. Det är allmänt känt att man måste träna tungt för att bli starkare.

Visst, det är väl lite öppet för diskussion, men mer eller mindre. De flesta är ändå väldigt...


Jan 17, 2023

Två veckor kvar till SM och Matilda Hjälle är en av flera som dubblerar i både bänk och styrkelyft. Matilda är allt annat än väldigt bra i böj och mark, men i bänkpressen är hon oavkortat världselit.

Idag ska vi höra lite med Matilda hur formen är inför SM, vad hon hoppas att kunna plocka med sig från SM...


Jan 10, 2023

Hilma Westerberg är en av de som "drabbas" hårdast i världen av den nya bänkpressregeln. Som ungdomslyftare gjorde hon världsrekord med råge i bänkpress och bänkade mest i svensk historia med 145,5 kg. Utöver bänken kör hon även på för fullt med styrkelyftet. Något som även det då tar en smäll från...


Jan 3, 2023

Josef Eriksson tillsammans med Axel Samuelsson som varit med i podden vid flera tillfällen har nu skapat en digital tidning. Tidningen heter Bänkpressen och innehåller just saker om bänkpress. Hör dem båda prata om varför det kom sig och vad de tänker sig med den.

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet...