Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt. Du kommer lära dig saker om bänkpress du inte visste att man kunde lära sig. En tyngre podcast om bänkpress finns inte.

Sep 27, 2022

Den nya bänkpressregeln kommer med största sannolikhet gälla från och med 2023 och de som uppenbart ligger utanför godkänt djup bör snart se över sitt utförande och träning. Frågan är då den stående, till vad?

Utöver det har vi haft en lång tävlingsperiod nu på fyra veckor. Flera har tävlat på olika...


Sep 20, 2022

Josef Eriksson pratar i dagens avsnitt som så många gånger tidigare om sig själv och sitt. Denna gången pratar han om sina tävlingar han genomförde i helgen. På lördagen tävlade han på distriktsmästerskapen i bänkpress och på söndagen en serietävling i styrkelyft. Han pratar om hur hans träning sett...


Sep 11, 2022

De nya bänkpressreglerna för IPF är nu offentliggjorda. Armbågens position i relation till axelleden är vad som avgör huruvida det är godkänt eller inte. Dock råder osäkerheter kring detta.

Flera är oeniga och osäkra på hur man ska bedöma regeln. Utöver regeln i sig, har det gått rätt till? Får man...


Sep 6, 2022

När det kommer till hur många reps vi gör på en given procent i relation till vårat 1RM ser vi att det kan skilja väldigt mycket. Speciellt då på lägre procent när repsen blir högre. Svaret på detta är ofta att vi är olika individer och sen är det inget mer med det. Fast det är inte hela sanningen.

Efter...